![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 3 Dołączył: 2.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, chodzi o to ze napisalem sobie stronke i musialem zrobic cos takiego:
Tak jak zaznaczyłem w środku mam dwa znaczniki form i jeden przycisk submit, który nie wysyła formularza.(IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Sprawa jest taka że chciałbym żeby wysyłał Form B jest tylko po to żeby js sie do niego odwolywal (document.d.bg.value) Ten post edytował neo1986kk 10.03.2010, 08:49:23 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Na początek wywal ten środkowy formularz. Nie może być formularza w formularzu.
Jak już usuniesz tez formularz, to dodaj atrybut action i method do pierwszego formularza. Do tego nie zamykasz kodu PHP po ostatnim echo - wiersz 24. Popraw te błędy, a powinno zadziałać. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Nie mozna zagnieżdzać formularzy - zapamiętaj to sobie raz na zawsze. Nie wazne ze ty to robisz tylko po to, by dostac sie do jakiegos elementu.
Do dobierania sie do elementow sluzy masa rzeczy: document.getElementById document.getElementsByTagName inne. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 3 Dołączył: 2.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wiedzialem że moge na was liczyć(IMG:style_emoticons/default/smile.gif) zaraz bede kombinował.
Ale jak nie ma tego forma to nie dziala znowu innerHTML ale tylko na IE, i nie chodzi o to żeby pobrać te dane tylko poprostu juz sam nie wiem o co mu chodzi ze musi miec te znaczniki tam a powiedzcie mi jeszcze czy jest sens robienia czegoś takiego.
Ale w efekcie uzyskac takie coś to znaczy w CSS... input input form a input inupt Czyli ogolnie pytanie czy dało by się zrobić tak żeby ten form b wrzucić w środek dokumentu przy uzyciu css Ten post edytował neo1986kk 10.03.2010, 08:58:37 |
|
|
![]()
|
|
Cytat Ale jak nie ma tego forma to nie dziala znowu innerHTML innerHTML dziala zawsze. Zapewnie nie pobrało ci elementu, dla ktorego chcesz robic innerHTML.Juz ci mowilem jak masz pobierac elementy |
|
|
![]()
|
|
zmieniłem to i na FF pobiera a na IE nie... a wystarczy że wstawie puste znaczniki <form> bez nazwy bez id bez niczego i wtedy na IE dziala no ale mam zagnieżdzone 2 formy... i nie wysyla sie formularz...
|
|
|
![]()
|
|
Cytat a wystarczy że wstawie puste znaczniki <form> rety... przeciez ci mowimy, ze tak nie mozna...pokaz lepiej twoj kod po zmianach bez formow. pokaz kod html i pokaz kod w jaki pobierasz ten nieszczesny element. No przeciez wrozyc nie bedziemy... |
|
|
![]()
|
|
getData
Jeszcze mogę dodać co może być istotne dla ie że moj dokument wygląda tak: <div id="news"> <div id="okno"> input input </div></div> <div id="news"> <div id="okno"> input input </div></div> <div id="news"> <div id="okno"> TU MOJE NIESZCZĘSNE PHP </div></div> <div id="news"> <div id="okno"> input input </div></div> Ten post edytował neo1986kk 10.03.2010, 09:37:42 |
|
|
![]()
|
|
a nie mozesz napisac tak:
Kod document.getElementById('tap').innerHTML = XMLHttpRequestObject.responseText; ? |
|
|
![]()
|
|
Napisałem tak i wynik bez zmian
nieznany błąd czasu wykonywania wiersz 17 znak 1 |
|
|
![]()
|
|
po pierwsze: kod co ci podalem, a konkrentie document.getElementById nie powoduje bledu co podales.
po drugie: masz bledy logiczne. Nie moze istniec wiele elementów o tym samym ID. Uporządkuj jakaś tę strukture. |
|
|
![]()
|
|
zmiana nazw id nic nie pomaga, chyba napisze to wszystko od początku bo teraz szukam jeszcze rozwiązań i kopiuje sobie kawałkami. To co się dzieje z tym dokumentem to jest masakra jakaś.
Zwróćmy uwage na znacznik </form> Takie ustawienie dziala
A takie juz nie:
Wg mnie jest to dziwne, szczególnie że ten znacznik chciałbym ustawić na końcu dokumentu czyli jakieś 600 linijek niżej. Ten post edytował neo1986kk 10.03.2010, 11:42:51 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 28.08.2025 - 02:25 |